At ve eşek eti kullanımıyla gündeme gelen ilimizde bir skandal daha

Ruhsatsız işletmede insan sağlığını tehdit eden 5 tondan fazla bozuk paça ve bağırsak ele geçirildi, ürünlere el konularak imha süreci başlatıldı.

YAŞAM 31.07.2025 14:51:00 0
At ve eşek eti kullanımıyla gündeme gelen ilimizde bir skandal daha

Adana'da gıda güvenliğini tehdit eden işletmelere karşı sürdürülen denetimlerde yeni bir skandal ortaya çıktı. Bağırsak ve paça üretimi yapan ruhsatsız bir işletmeye düzenlenen baskında 5 bin 140 kilogram paça, 100 kilogram işlenmek üzere hazırlanmış bağırsak ve 50 metre uzunluğunda kurutulmuş bağırsak ele geçirildi.

HEPSİNE EL KONULDU

Ürünlere imha edilmek üzere el konulurken, işletme hakkında idari yaptırım uygulandığı bildirildi. Yetkililer, halk sağlığını tehlikeye atan bu tür işletmelere kesinlikle göz yumulmayacağını vurguladı.


KENTTE AT VE EŞEK ETİ SKANDALI GÜNDEMDE

Adana, yalnızca hijyen dışı koşullarda üretimle değil, aynı zamanda et sahtekârlıklarıyla da sık sık gündeme geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı "Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesinde, kentteki birçok işletmede dana eti adı altında at ve eşek eti satıldığı ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0 Yorum)
Adınız
E-Posta
Telefon
Yorumunuz
  • Cumartesi 30.7 ° / 23.6 ° Güneşli
  • Pazar 31.6 ° / 23.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 22.9 ° Güneşli