Altınparmak, yaptığı açıklamada tutuklu belediye başkanlarını da unutmayarak, “Onların mücadelesi bizim mücadelemizdir” ifadelerini kullandı.
Altınparmak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Aday değildim. Örgütümüzün ve çoğunluğun desteklediği bir arkadaşımızın yanında yer alarak bu sürece katkı sunacağız. Partimizi birlik ve beraberlik içinde kongreye taşıyacağız. Kıymetli basın mensuplarımıza ve değerli yol arkadaşlarımıza, beni o koltuğa layık gördükleri için gönülden teşekkür ediyorum. Ancak bu süreç bir 'ben' süreci değil, bir 'biz' sürecidir.
Ülkemizin dört bir yanında halkın iradesiyle seçilmiş ancak hukuksuzca görevden alınarak tutuklanan belediye başkanlarımızın yaşadığı adaletsizlikler hepimizin yüreğini sızlatmaktadır. Bu antidemokratik uygulamalara karşı, dayanışma içinde dimdik duracağız. Onların mücadelesi, bizim mücadelemizdir. Hep birlikte halkın iradesine ve demokrasimize sahip çıkacağız.
Bugün ihtiyacımız olan şey; kişisel hesaplardan uzak, örgütümüzü, halkımızı ve değerlerimizi merkeze alan bir siyaset anlayışıdır. Bu yolda birlikte yürüyecek, hep birlikte başaracağız.”