Yaklaşık 7 yıldır başkanlık görevini sürdüren Ali Koç, zorlu geçen süreçlerin ardından bayrağı devretti. Görev süresi boyunca ekonomik reformlara ve kulüp içi yeniden yapılanmalara odaklanan Koç, özellikle futbol takımında beklenen sportif başarıyı tam anlamıyla yakalayamadığı için zaman zaman eleştiri konusu olmuştu.
Seçim sonrası yaptığı veda konuşmasında Koç, “Fenerbahçe’ye olan sevgim hiçbir zaman bitmez. Bugün başkanlık görevim son buldu ama Fenerbahçeliliğim ömür boyu sürecek,” diyerek camiaya veda etti.
Yeni başkan Sadettin Saran ise seçimin hemen ardından kürsüye çıkarak kararlı ve net açıklamalarda bulundu. Konuşmasında “Artık bahane değil, icraat zamanı. Fenerbahçe’yi hem sahada hem de kurumsal alanda ayağa kaldırmak için buradayız,” diyen Saran, taraftara doğrudan hitap etti.
Saran’ın en dikkat çeken mesajlarından biri, “Şampiyon olana kadar kutlama yok,” sözü oldu. Bu cümle, camianın uzun yıllardır özlemle beklediği futbol şampiyonluğunun yeni yönetimin birinci önceliği olduğunu açıkça ortaya koydu.
Sadettin Saran’ın yönetimiyle birlikte kulüpte bazı yapısal değişikliklerin yapılması bekleniyor. Yönetim kurulunda yer alan isimlerin iş dünyasında deneyimli ve kulüp aidiyeti yüksek kişilerden oluşması, “liyakate dayalı bir Fenerbahçe” vizyonunun sinyallerini veriyor.
Disiplinli mali yönetim, altyapıya yatırım, sportif direktörlük sisteminin güçlendirilmesi ve şeffaf iletişim gibi konuların ön plana çıkacağı belirtiliyor. Taraftarlar ise özellikle futbol takımının geleceğiyle ilgili adımları merakla bekliyor.
Kadıköy sokaklarında ve sosyal medyada Sadettin Saran’ın seçilmesi, genel olarak olumlu bir hava yarattı. Uzun yıllardır başarıya aç olan Fenerbahçeliler, bu değişimin sadece isimden ibaret olmamasını, kulübün genel duruşuna da yansımasını istiyor.