CHP Darıca’nın önemli isimlerinden Barış Kotan, yaklaşan ilçe kongresi öncesinde yaptığı açıklamayla aday olmayacağını duyurdu. Kotan, partide ismi ön plana çıkan Tuncer Saltaş’a tam destek verdiğini açıkladı.
Barış Kotan yaptığı açıklamada, “Aday değilim. Aday olarak ismi geçen Tuncer Saltaş, CHP Darıca İlçe Örgütü’nün tüm kesimleri tarafından desteklenmektedir. Dolayısıyla süreç büyük bir dayanışma ve birliktelik ile devam etmektedir. Ben ve arkadaşlarım CHP iktidarı için Tuncer Saltaş’a destek veriyoruz,” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan Barış Kotan, son günlerde bazı basın organlarında çıkan ve adaylığına dair iddiaların yer aldığı haberlere de açıklık getirdi. Kotan, “Son zamanlarda gazetelerde çıkan bazı haberlere yanıt olarak bu açıklamayı yapma gereği duydum. Hiçbir şekilde adaylık düşüncem bulunmamaktadır. Tüm desteğimiz, örgütümüzün ortak iradesini yansıtan Tuncer Saltaş’a yöneliktir,” dedi.